Vrienden maken in de rauwe stad

My Merhaba is het toevluchtsoord voor expats in Istanbul. Je vindt er tips voor niet te missen festivals en concerten. Maar de site is stiekem ook een praatgroep voor iedereen die het moeilijk heeft in deze stad. Wat doe je met de kinderen in het weekend, hoe krijg je verlenging van je visum, waar vind ik een betrouwbare autohandelaar? De leden van het forum laten zich op de site door elkaar ondervragen. Voor wie vrienden zoekt.

www.mymerhaba.com

Istanbul/sokak is een fascinerende website met straatkiekjes. Je blijft ernaar kijken: de rauwe stad tentoongesteld. De foto’s ontberen meestal tekst en uitleg, ze echoën hoe de passant in de straten de graffiti en de vergezichten tot zich neemt. Je kunt zoeken per wijk, zodat je je eigen buurt ook eens leert kennen door de ogen van een ander. De beelden zijn recht voor zijn raap, vaak grauw, met een slechte compositie. Maar wel goudeerlijk.

www.istanbulsokak.com

Sartorialistanbul staat volledig in het teken van de mode in de straten van Istanbul. Dat wil zeggen: de straten van de wijk Nisantasi, waar de rijken shoppen. Hoe hoger de hak, hoe groter de kans om op deze site terecht te komen. Scooters zijn erg in hier, veel Turken proberen op Italianen te lijken. Je leert er verder weinig, behalve dat de hoofddoek in Turkije lang zo populair niet is als in Nederland soms wordt gedacht. (BV)

sartorialistanbul.tumblr.com