Voorrang voor studenten met gymnasiumdiploma

‘Strengere selectie in hoger onderwijs’, kopt NRC Handelsblad op 1 juli. Dit is een goed idee. Is dit dan niet meteen ook een geweldige gelegenheid om het gymnasiumdiploma als ‘toelatingsbewijs met voorrang’ te gebruiken, in elk geval bij alle alfa- en gammastudies? Een van de argumenten van stoppende gymnasiasten is dat de grotere inspanning die je moet leveren voor dit mooiste diploma dat Nederland kent geen maatschappelijke voordelen oplevert. Wie tijdens zijn middelbareschooltijd heeft bewezen wél tot die extra investering van energie in de klassieke talen bereid te zijn, kan daarvan dan de vruchten plukken bij de inschrijving op universiteit of hogeschool. Het overwegen waard.

Anneke de Vries

Docent klassieke talen en Frans, Leek

    • Anneke de Vries
    • Docent Klassieke Talen