Vier centimeter

Afgelopen zaterdag stond Alberto Contador in de berm, zijn fiets in de hand. Hij was gevallen. Wanhoop was dichtbij voor de Spanjaard, die vrijwel al zijn concurrenten bij hem weg zag rijden. Het verschil op de meet: een minuut en twintig seconden. Er waren erbij die de naam van de drievoudig Tourwinnaar alvast doorstreepten.

Bovenop de Mûr-de-Bretagne moest ik er vandaag even aan wennen hoe hem te herkennen. Hij draagt geen geel, en zelfs het lichtblauwe shirt van Astana is niet langer een ijkpunt. Contador is nu van Saxo Bank, het shirt is wit. Je ontwaart hem pas als hij op zijn trappers gaat staan en die typerende dansende tred inzet.

Cadel Evans won op de muur. Contador zat er vier centimeter achter, zo dichtbij dat de commentatoren hem eerst even als winnaar aanwezen. Hij was daar om te laten zien dat hij er nog is.

Vier centimeter is iets anders dan anderhalve minuut. Met Alberto Contador zijn ze nog niet klaar.