Schradinova en Jungle By Night in het NRC Café

Janne Schra bij BackstageNL. Via Youtube

De eerste gasten in het NRC café op North Sea Jazz zijn bekend. Op zaterdag 9 juli komt Schradinova langs, tussen 18.00 uur en 18.45 uur. Op zondag 10 juli houdt Jungle By Night vanaf 21.45 uur een flinke jamsessie in ons café.

Schradinova (Spotify) is de band van zangeres Janne Schra, die onder meer bekend werd met Room Eleven (Spotify). Maar ze wilde alleen verder, een eigen cd maken en nieuwe bandleden zoeken. Die cd is er gekomen: India Lima Oscar Victor Echo You. Zelf omschreef ze het geluid daarop in een interview met NRC Handelsblad als ‘menselijk, met lucht tussen de klanken’. De liedjes op het album variëren van licht en elegant tot donker en grauw.

Schradinova - Pencil Revolution

Het jonge Jungle By Night (Spotify) kent een stormachtig begin. In april verscheen hun debuut EP die is geïnspireerd op de Afrobeat van Fela Kuti, deze zomer staan ze bijna op alle festivals. Hun muziek is rauw en opzwepend; de presentatie is bijzonder aanstekelijk. Jungle By Night bestaat uit negen Amsterdamse jongens: broers, neefjes en vrienden uit Amsterdam. Ook opmerkelijk; het jongste bandlid, trombonist Beau, is zestien jaar oud en zit in de vierde klas van het Amsterdamse Barlaeus gymnasium.

Jungle by Night

Schradinova komt op zaterdag 9 juli om 18.00 in het NRC Café. Jungle By Night staat op zondag 10 juli om 21.45 uur in het NRC Café