Ophef Twitter over dood Obama

De hackers die gisteren inbraken in de Twitteraccount van tv-zender Fox News om de dood van Obama te melden, hebben beloofd geen nieuwe hackeracties meer te ondernemen.

Wereldwijd melden kranten en nieuwssites hoe gisteren zes tweets van @foxnewspolitics abusievelijk verkondigden dat de Amerikaanse president was vermoord in een restaurant in Iowa. Pas gisteravond werden de nep-tweets verwijderd, tien uur nadat ze waren geplaatst.

Internetsite The Hacker News plaatste een korte reactie van de daders, die zich The Script Kiddies noemen. De Kiddies willen niet zeggen hoe ze aan de inloggegevens voor de account komen. Volgens hun woordvoerder heeft de groep een aantal gegevens van e-mailaccounts van Fox News in haar bezit.

Jeff Misenti, vicepresident van Fox News Digital, heeft gemeld dat Fox News met Twitter bezig is te achterhalen hoe het hacken heeft kunnen plaatsvinden.