Na Wijnaldum gaat ook Bahia weg bij Feyenoord

De Braziliaanse verdediger vertrekt naar het Turkse Samsunspor.

Verdediger André Bahia verruilt Feyenoord voor het Turkse Samsunspor. De 27-jarige Braziliaan tekende gisteren een contract voor drie seizoenen. Bahia is na Georginio Wijnaldum de tweede speler die Feyenoord deze week verlaat.

Bahia speelde sinds 2004 voor Feyenoord. Het eerste seizoen huurde club uit Rotterdam hem nog van Flamengo, daarna werd hij overgenomen. In zeven seizoenen speelde hij 179 competitieduels waarin hij 17 keer scoorde. Bahia stelt op de site van de club het liefst tot zijn pensioen in de Kuip te blijven spelen. „Maar ik wil wel spelen. Dat zit er niet in en daarmee is het moment gekomen om verder te gaan. Feyenoord en Rotterdam zijn belangrijker voor mij geworden dan ik ooit had kunnen denken: hier ben ik een echte prof geworden, hier heb ik een gezin gevormd en vriendschappen voor het leven gesloten.” (Novum)