‘Facebook blokkeert doorspelen vriendencontacten’

Facebook CEO Mark Zuckerberg speaks during a news conference at Facebook headquarters in Palo Alto, California in this May 26, 2010 file photo. Facebook is preparing to file for an initial public offering as early as October or November that could value the popular social networking site at more than $100 billion, financial news channel CNBC reported on June 13, 2011. REUTERS/Robert Galbraith/Files (UNITED STATES - Tags: SCI TECH HEADSHOT PROFILE BUSINESS)
Facebook CEO Mark Zuckerberg speaks during a news conference at Facebook headquarters in Palo Alto, California in this May 26, 2010 file photo. Facebook is preparing to file for an initial public offering as early as October or November that could value the popular social networking site at more than $100 billion, financial news channel CNBC reported on June 13, 2011. REUTERS/Robert Galbraith/Files (UNITED STATES - Tags: SCI TECH HEADSHOT PROFILE BUSINESS) Facebook-eigenaar Mark Zuckerberg heeft de meeste volgers op Google+

Facebook blokkeert een toepassing in Chrome waarmee de gegevens van vrienden naar concurrent Google+ geëxporteerd kunnen worden.

Facebook Friend Explorer maakt het mogelijk om gegevens van vrienden, zoals namen, e-mailadressen en telefoongegevens, via Google Contacts door te spelen naar Google+. Maar de ontwikkelaar meldt dat Facebook de mogelijkheid om e-mailadressen te filteren, heeft uitgeschakeld.

Google+ is het onlangs gelanceerde sociale netwerk van Google, dat zich van zijn concurrenten wilde onderscheiden door de toevoeging van verschillende vriendenkringen. Grappig detail: Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft momenteel het grootst aantal volgers op Google+.

Voor wie alsnog zijn Facebook-contacten wil overhevelen naar Google+ kan via zijn iPhone of Androidtoestel de gegevens toevoegen aan zijn adresboek en vervolgens exporteren naar Gmail.