Huisbrand Hoofddorp aangestoken, ‘waarschijnlijk gezinsdrama’

WFA01T:VIJF DODEN BIJ BRAND IN HOOFDDORP:HOOFDDORP;05JUL2011-Bij een brand in Hoofddorp zijn vijf mensen omgekomen. Volgens de Brandweer Kennemerland gaat het om twee volwassenen en drie kinderen. De brand ontstond rond 02.00 uur in een huis in een woonwijk. De brandweer spreekt van een grote uitslaande brand. De achtergevel is ingestort. Verder kan de brandweer nog geen bijzonderheden geven. WFA/mvb/str.Michel van Bergen
WFA01T:VIJF DODEN BIJ BRAND IN HOOFDDORP:HOOFDDORP;05JUL2011-Bij een brand in Hoofddorp zijn vijf mensen omgekomen. Volgens de Brandweer Kennemerland gaat het om twee volwassenen en drie kinderen. De brand ontstond rond 02.00 uur in een huis in een woonwijk. De brandweer spreekt van een grote uitslaande brand. De achtergevel is ingestort. Verder kan de brandweer nog geen bijzonderheden geven. WFA/mvb/str.Michel van Bergen Ongeveer honderd mensen woonden een informatiebijeenkomst van de gemeente en politie vanavond bij. Foto WFA / Michel van Bergen

Er zijn aanwijzingen gevonden van brandstichting door “zeer waarschijnlijk” een van de gezinsleden in het huis in Hoofddorp waarbij vanochtend vijf mensen om het leven kwamen. Burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer zegt dat het hoogstwaarschijnlijk om een gezinsdrama gaat.

In de woning is een jerrycan aangetroffen en volgens hoofdofficier van justitie Jeroen Steenbrink zijn geen aanwijzingen gevonden dat er bij de brandstichting hulp van buitenaf is geweest. Volgens de hoofdofficier zijn de vijf gezinsleden, twee volwassenen en drie kinderen, vrijwel tegelijk om het leven gekomen. Steenbrink bevestigde de eerdere berichten van een explosie die heeft plaatsgevonden, meldt Nu.nl.

Over de identiteit van de overledenen is niets bekendgemaakt. Identificatie moet op basis van DNA plaatsvinden en dat kan nog enkele dagen duren. Het gaat volgens burgemeester Weterings zeer waarschijnlijk om de bewoners van het huis: een 43-jarige Irakees, een 35-jarige Russin en drie kinderen van 7, 9 en 11 jaar oud. Zij verbleven sinds 2000 in Nederland.

De stoffelijke overschotten zijn vanavond uit de woning gehaald en overgebracht naar een mortuarium. De burgemeester omschreef de buurt volgens Nu.nl als een “kinderrijke buurt” waarin het gezin goed bekend stond. Het zou een goede band hebben opgebouwd met wijkbewoners.