Bronchitis houdt Rumer thuis tijdens North Sea Jazz

at the Hard Rock Calling Festival in London's Hyde Park, Sunday, June 26, 2011. This is the sixth consecutive year of the central London festival. (AP Photo/Andy Paradise)
at the Hard Rock Calling Festival in London's Hyde Park, Sunday, June 26, 2011. This is the sixth consecutive year of the central London festival. (AP Photo/Andy Paradise) Geen Rumer tijdens North Sea Jazz. De zangeres moet ziek thuisblijven. Foto AP / Andy Paradise

Nadat eerder mooie namen op het affiche van North Sea Jazz als Lee Konitz en Buddy DeFranco af moesten haken, blijft ook Rumer (Sarah Joyce) thuis, laat ze op Facebook weten. Ze heeft bronchitis en een oorontsteking.

Van zangeres Rumer was al bekend dat ze ziek was. Ze liet een week geleden op haar Facebookpagina weten dat ze bronchitis onder de leden heeft, en er is een oorontsteking bovenop gekomen. Genoeg reden voor haar arts om rust te adviseren.

Dat betekent dat de Britse zangeres, geboren in Pakistan, niet naar Rotterdam komt voor haar optreden met het Metropole Orkest. Bovendien zegt ze optredens op het Montreux Jazz Festival, Antwerp Rivierenhof, Henley Festival en Pori Jazz Festival af.

Rumer zegt het heel jammer te vinden niet naar North Sea Jazz te kunnen komen en biedt haar fans verontschuldigingen aan. Een vervanging is nog niet bekend, daar zal later deze week meer duidelijkheid over komen, zo meldt de organisatie op de website van North Sea Jazz.

Rumer is in oktober wel te zien in Nederland. Dan staat ze, ook met het Metropole Orkest, in de Heineken Music Hall in Amsterdam.