‘Aanklacht in VS tegen Strauss-Kahn wordt ingetrokken’

Dominique-Strauss Kahn hoort binnen twee weken waarschijnlijk of in Amerika de aanklacht tegen hem zal worden ingetrokken. Foto Reuters / Lucas Jackson

Er komt geen strafzaak tegen Dominique Strauss-Kahn in de Verenigde Staten. De aanklacht van aanranding tegen de voormalig IMF-topman door een New Yorks kamermeisje zal “uiteindelijk zeker worden ingetrokken”.

The New York Post zou die informatie gekregen hebben van een anonieme, hooggeplaatste bron binnen het onderzoek naar DSK. Volgens de krant staat de betreffende persoon “middenin het rechercheonderzoek”.

“We weten allemaal dat deze zaak niet houdbaar is. De geloofwaardigheid van het kamermeisje is nu zo beschadigd dat we de zaak niet op haar kunnen bouwen.”

‘Waarheid wellicht nooit boven tafel’

De aanklacht zal naar verwachting worden ingetrokken op de volgende zitting. Deze is over twee weken, maar kan volgens Reuters vervroegd worden naar aanleiding van de aangetaste geloofwaardigheid van het vermeende slachtoffer.

“We kunnen niets van wat zij zegt geloven. En dat is betreurenswaardig, want hierdoor komen we wellicht nooit te weten wat zich in de hotelsuite heeft afgespeeld.” - De anonieme bron in The New York Post.

Aanklachten vliegen nu over en weer

Mocht de Fransman inderdaad niet strafrechtelijk vervolgd worden in de VS, hangt hem wellicht een vervelende zaak in zijn thuisland boven het hoofd. Vandaag is daar door de schrijfster Tristane Banon tegen Strauss-Kahn een aanklacht van verkrachting gedaan.

DSK heeft inmiddels op zijn beurt een aanklacht ingediend tegen de schrijfster wegens smaad. En het kamermeisje uit het New Yorkse hotel wil uitgerekend The New York Post en vier van zijn verslaggevers voor de rechter slepen. Zij zouden haar hebben beschuldigd van prostitutie in een hotel in Brooklyn, naast haar werkzaamheden als kamermeisje in het hotel in Manhattan waar ze Strauss-Kahn ontmoette.