6 uittips

Het rondreizende theaterfestival de PARADE reist dit jaar voor de 21 e keer tijdens de zomer door Nederland. Het heeft nu zijn tenten opgeslagen in het Rotterdamse Museumpark. foto VINCENT MENTZEL . Nederland. Rotterdam, 22 juni 2011 ©Vincent Mentzel 2011

1 Tentoonstelling

Nagelaten werk van Patrick Bakker

Kortenhoef: De Oude School, Kortenhoefsedijk 145. T/m 10 juli. Entree: 5 euro. www.kunstaandedijk.nl

Patrick Bakker (1910-1932) heeft in zijn korte leven een veelzijdig oeuvre nagelaten: expressionistische schilderijen en pentekeningen met een grote variëteit aan thema’s. Zijn werk was voor het laatst te zien in 1958 in het Stedelijk Museum in Amsterdam. In Kortenhoef kun je expressionistische schilderijen en fijne pentekeningen zien. Maar er zijn ook gedichten en korte verhalen te vinden.

2 lezing

State of the Art: Rein Wolfs

Rotterdam: TENT. Tijd: 20.00u. www.tentrotterdam.nl

Rein Wolfs, een internationaal opererend curator, geeft in het kader van de reeks State of the Art zijn visie op kunst en cultuur in Rotterdam.

3 muziektheater

VLOED - in het spoor van Adriana

Noordwijk: Strandafgang 20. T/m 10 juli. Tijd: 22.00u. Kaarten: 15/22,50 euro. www.kunstklank.nl

Tot en met 10 juli is het strand van Noordwijk het toneel van de muziektheatervoorstelling ‘VLOED - in het spoor van Adriana’, gebaseerd op de roman Vloed van Susan Smit. Over een hedendaagse jonge vrouw die volledig in de ban raakt van de liefdesgeschiedenis van Adriana van Konijnenburg rond 1900.

4 dans

Julidans Next: Zombie Aporia

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 19.00u. Entree: 7-14 euro. www.julidans.nl

In het kader van Julidans Next, het Julidans programmaonderdeel voor jonge choreografen, brengt de Amerikaanse choreograaf Daniel Linehan een dansperformance die samengesteld is uit korte ‘songs’. Met de titel ‘Zombie Aporia’ verwijst hij naar ‘hybriden’: een zombie is tegelijk levend en dood, aporia verwijst naar logische tegenstellingen. In ‘Zombie Aporia’ maakt Linehan ‘hybriden’ van beweging, beeld en geluid.

5 dans/theater

De dood en het meisje

Den Haag: Westbroekpark. 18.45, 20.00 & 21.15u. www.deparade.nl

Op de Parade in Den Haag brengt Lonneke van Leth Producties in samenwerking met het Residentie Orkest ‘De dood en het meisje’, naar het gelijknamige strijkkwartet van Franz Schubert. Het Residentie Orkest maakte een nieuwe bewerking voor vier cello’s. Choreografe Lonneke van Leth creëert hierop een dansduet.

6 muziek

Ruben Hein & Band

Rotterdam: Hoflaankerk. Tijd: 20.00u. Kaarten: 17,50 euro. www.hoflaankerk.nl

In het kader van North Sea Round Town staat jazz-zanger en pianist Ruben Hein met zijn band in de Hoflaankerk. Hein speelde eerder bij o.a. Hans Teeuwen en Benjamin Herman en is sinds een jaar bezig met een solocarrière, waarbij hij werkt op de rand van de jazz en de popmuziek.