Wijnaldum tekent voor vier jaar bij PSV

Georginio Wijnaldum speelt vanaf komend seizoen voor PSV. Feyenoord en de Eindhovense club bereikten afgelopen weekeinde een akkoord over de overgang van de 20-jarige middenvelder, meldt Feyenoord op zijn website.

Wijnaldum is intussen medisch gekeurd en heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een contract voor vier jaar. Technisch directeur van Feyenoord, Martin van Geel, betreurt het vertrek van Wijnaldum. „We zien Georginio met pijn in het hart vertrekken uit De Kuip. Als een speler echter besloten heeft dat hij in een andere omgeving een vervolg aan zijn carrière wil geven en er ook een realistisch bod is, dan moet je dat als club serieus overwegen.”

Wijnaldum maakte in april 2007 zijn debuut in het eerste van de stadionclub toen hij zestien jaar oud was. Daarmee werd hij de jongste debutant in de geschiedenis van Feyenoord. De middenvelder werd al snel een vaste waarde in de Kuip en speelde 111 competitieduels. Daarin scoorde hij 23 keer. Eerder werden Kevin Strootman en Dries Mertens, beiden van FC Utrecht, vastgelegd.

„Dit is heel speciaal voor mij”, liet Wijnaldum weten voor de camera van PSV TV. „Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik ben nog een jonge speler en wil me graag verder ontwikkelen. PSV speelt altijd voor het kampioenschap en dat heb ik nog nooit meegemaakt. Daarnaast heeft het een goed team om me verder te ontwikkelen.” (Novum)