Wijnaldum naar PSV

Club betaalt Feyenoord vijf miljoen euro voor middenvelder.

Georginio Wijnaldum heeft gisteren met goed gevolg de medische keuring van PSV doorstaan. Dat meldt Voetbal International. De 20-jarige aanvallende middenvelder van Feyenoord wordt de derde versterking van de Eindhovense club in korte tijd. Met de overgang van Wijnaldum is ongeveer vijf miljoen euro gemoeid. Eerder werden Kevin Strootman en Dries Mertens, beiden van FC Utrecht, vastgelegd. PSV presenteert de spelers waarschijnlijk vandaag in Eindhoven. PSV betaalt voor de drie aanwinsten in totaal ongeveer achttien miljoen euro, meldt Voetbal International.

Ook Ajax versterkte zichzelf dit weekend. De club uit Amsterdam werd het met AZ eens over de transfer van spits Kolbeinn Sigthorsson. De 21-jarige speler uit IJsland was er zelf al weken geleden uit met Ajax, maar de clubs konden het niet eens worden over de transfersom. Uiteindelijk wordt er ongeveer vier miljoen euro betaald voor de IJslander, aldus De Telegraaf. Met de komst van Sigthorsson lijkt trainer Frank de Boer de selectie van Ajax voor komend seizoen rond te hebben. (NRC)