Weer

De opklaringen van vandaag breiden zich de komende uren verder uit dankzij een zwak hogedrukgebied dat langzaam over ons land gaat trekken. Met een zuidoostenwind wordt warmere lucht aangevoerd. Vanaf woensdag is dit hogedrukgebied alweer verdwenen en blijft de wind zuidwestelijk. Vanuit die hoek trekken woensdag een paar buien het land binnen.

Vannacht klaart het steeds verder op waardoor het, met uitzondering van het noorden, helder is. Het koelt af naar 8 tot 12 graden. Lokaal ontstaat wat mist die morgenochtend weer snel verdwenen is.

Morgen begint dan ook op de meeste plekken met veel zon en een beetje sluierbewolking. Op de Wadden en in Friesland, Groningen en Drenthe is het dan nog bewolkt. Hier breekt gedurende de dag het wolkendek steeds verder open en zal de zon ’s middags ook regelmatig tevoorschijn komen. De zwakke, tot aan zee matige zuidoostenwind voert warme lucht aan waardoor de temperatuur uitkomt tussen 19 graden op Texel tot 26 graden in Limburg.

Woensdag meer wind en naast zon ook een aantal buitjes. De rest van de week verloopt meest droog met geregeld zon en maxima rond 21 graden.