Vrouw is geen afhaalchinees

SONY DSC

Ze is van mijNed. 3, 21.10 –21.50 uur

Ze is van mij is als Studio Sport, maar dan praten mannen over vrouwen in plaats van over voetbal. Waldemar Torenstra en Maxim Hartman nodigen iedere week twee gasten uit. Vandaag, in de eerste aflevering, presentator Arie Boomsma en oud-scheidsrechter Dick Jol.

Mannen die over vrouwen praten mag seksistisch klinken, maar in feite gaat het over de onzekere mannenziel. De gasten spreken openhartig over intieme onderwerpen.

Vooral Jol lijkt daar niet aan gewend. Het is fascinerend om zijn gezichtsuitdrukking te volgen: verbazing, irritatie, gêne en gegrinnik volgen elkaar op. Toch ontstaat op den duur een vertrouwelijke sfeer, waarin Jol vertelt over zijn ex-vrouw met wie hij twee keer getrouwd is geweest. Daar heeft hij veel verdriet van gehad. „Dan ga ik naar de boulevard om na te denken. Nee, huilen doe ik niet.”

Hartman probeert de mannen op te stoken tot wildere uitspraken, maar de gasten laten zich daar niet toe verleiden. Jol: „Een vrouw bestellen? Nee zeg, ’t is geen afhaalchinees.” Boomsma: „Toegeven aan je lusten is een zwakte.”

Tussendoor zijn er lichtere onderdelen, zoals de ‘tieten-en-billentape’ en een fantastisch intermezzo van de moeder van Hartman, die in een apart opgenomen filmpje verklaart dat ze van haar barkruk van Dick Jol. Alleen al voor zijn reactie is het bekijken van ‘Ze is van mij’ de moeite waard.

Eva de Valk