Tyler Farrar wint derde etappe Tour de France

Tyler Farrar of the US crosses the finish line to win the third stage of the Tour de France cycling race over 198 kilometers (123 miles) starting in Olonne sur Mer, Vendee region, and finishing in Redon, Brittany, western France, Monday July 4, 2011. (AP Photo/Laurent Rebours) Tyler Farrar viert zijn overwinning, Romain Feillu (links) heeft het nakijken. Foto AP/Laurent Rebours

De Amerikaan Tyler Farrar heeft vandaag de derde etappe van de Tour de France gewonnen. In een massasprint klopte de renner van de Garmin-ploeg op de meet de Fransman Romain Feillu van de Nederlandse ploeg Vacansoleil en de Spanjaard José Rojas.

De etappe voerde langs de Franse kust van Olonne-sur-Mer naar Redon en was op een ‘col’ van de vierde categorie na, de Saint Nazairebrug, vrijwel vlak. De Nederlander Niki Terpstra zat lange tijd vooruit in een kopgroep, maar werd in de laatste 20 kilometer bijgehaald. De ploeg HTC Highroad maakte lange tijd de koers voor sprinter Mark Cavendish, maar de Brit kwam niet verder dan een vijfde klassering.

De etappe bracht geen verschuiving teweeg in het algemeen klassement. De Noor Thor Hushovd behoudt het geel.

In een verder vlakke etappe was de Saint-Nazairebrug de enige 'heuvel' van betekenis. Foto AFP/Joel SagetIn een verder vlakke etappe was de Saint-Nazairebrug de enige 'heuvel' van betekenis. Foto AFP/Joel Saget

Volg ook de dagelijkse tourcolumn van Peter Zantingh.

    • Bart Hinke