Te koop: 1,5 miljoen olympische voetbalkaartjes

Iets meer dan een jaar voor de Olympische Spelen in Londen zit de organisatie met nog zo’n anderhalf miljoen kaartjes voor het olympische voetbaltoernooi.

Gisteren eindigde in Groot-Brittannië de eerste fase van de herkansing voor mensen die het evenement willen bezoeken. In die herkansing, voor fans die er eerder dit jaar niet in waren geslaagd een kaartje te bemachtigen, gingen volgens de organisatie 750.000 tickets over de toonbank. In totaal zijn nu 3,5 miljoen olympische toegangsbewijzen verkocht.

Volgens de organisatie (Locog) zijn alleen nog kaarten beschikbaar voor het voetbal voor mannen en vrouwen, het worstelen (8.000 kaartjes) en het volleybal (40.000).

Het voetbaltoernooi op de Spelen wordt verspreid over heel Groot-Brittannië. De voetbalwedstrijden worden niet alleen gehouden op Wembley in Londen, maar ook in Coventry, het Millennium Stadium in Cardiff, Hampden Park in Glasgow, St James’s Park in Newcastle en op Old Trafford, het stadion van Manchester United.

Groot-Brittannië wil voor het eerst sinds 1960 een gezamenlijk Brits team in het veld brengen, maar de voetbalbonden van Schotland, Wales en Noord-Ierland zijn tegen deelname van hun spelers.

Minder dan de helft van de Britten die in de eerste verkoopronde een kaartje aanvroegen, deden dat succesvol. Voor de finale van de 100 meter hardlopen bij de mannen kwamen meer dan een miljoen aanvragen binnen.