PVV wil derde generatie ook 'allochtoon' noemen. Maar wie zijn dat eigenlijk?

WFA19:EERSTE VAN DALE WOORDENBOEK VOOR KINDEREN:AMSTERDAM;12JAN2007- Godfried Lambriex, portefeuillehouder Onderwijs geeft op vrijdag 12 januari 2007 de eerste drie gratis exemplaren van het Eerste Van Dale Woordenboek aan de drie kinderen, die op 1 januari 2007 de leeftijd van drie jaar hebben bereikt. De uitreiking vindt plaats in de openbare bibliotheek aan het Mercatorplein. Stadsdeel De Baarsjes heeft naar aanleiding van een amendement van PvdA-raadslid Bram van Elst op de begroting geld gereserveerd om drie jaar lang elk kind in het stadsdeel dat 2 jaar wordt, dit eerste Van Dale Woordenboek cadeau te doen. Het is de bedoeling dat ouders eruit voorlezen, zodat hun kind meer woordjes gaat leren om zo al een beetje voorbereid te zijn op de Voorschool. Met dit project benadrukt Stadsdeel De Baarsjes het belang van het vroegtijdig leren van Nederlandse woorden door kinderen. WFA/ls/str Rein van Zanen WFA WFA

Vader is allochtoon, dan is het kind ook allochtoon, maar het kleinkind niet. Dat is in de woorden van GroenLinks namelijk een ,,oer-Hollander”. Maar PVV-Kamerlid Joram van Klaveren vindt van niet: de integratie is volgens hem niet voltooid in de derde generatie. Hij vreest dat we het kleinkind, en mogelijke problemen die het veroorzaakt, uit het oog verliezen. Laten we deze generatie voortaan ook allochtoon noemen, stelde hij vorige week voor. Wat weten we van die derde generatie? En komt dit PVV-plan erdoor?