Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Otto Habsburg-Lothringen (98) overleden

(FILES) In this fiuler picture taken on January 10, 1951 Archduke Otto von Habsburg, the son of the last Austrian Emperor Charles I, poses for a photographer. Otto Von Habsburg, eldest son of the last Austrian emperor and Hungarian king Charles IV, died aged 98 on July 4, 2011. AFP PHOTO/FILES
(FILES) In this fiuler picture taken on January 10, 1951 Archduke Otto von Habsburg, the son of the last Austrian Emperor Charles I, poses for a photographer. Otto Von Habsburg, eldest son of the last Austrian emperor and Hungarian king Charles IV, died aged 98 on July 4, 2011. AFP PHOTO/FILES Otto Habsburg-Lothringen in 1951. Foto AFP

Otto Habsburg-Lothringen, de oudste zoon van de laatste Oostenrijkse keizer, is vandaag op 98-jarige leeftijd in zijn woning in Duitsland overleden. Dat meldt een Oostenrijks persbureau.

Graaf Otto von Habsburg, zoals hij ook bekend was, werd hoofd van het Habsburgse Huis na de dood van zijn vader, Keizer Karel I in 1922.

Otto in 1922.Otto in 1922.

De Habsburgers bestierden ruim zes eeuwen Oostenrijk. Het rijk Oostenrijk-Hongarije viel aan het eind van de Eerste Wereldoorlog uiteen. Otto Habsburg was lid van het Europees Parlement voor de Duitse deelstaat Beieren en gaf wereldwijd lezingen over internationale zaken.

Bekijk de bruiloft van Otto von Habsburg:
http://youtu.be/rOr_j7tmOTc