OM verdenkt 32-jarige man van misbruik zwakbegaafd meisje

Het Openbaar Ministerie verdenkt een 32-jarige man uit Noordoostpolder van misbruik van een 17-jarig zwakbegaafd meisje uit Hardinxveld-Giessendam dat vorige week teruggevonden werd na het uitsturen van een zogeheten Amber Alert. Dat heeft het parket in Dordrecht bekendgemaakt, meldt persbureau Novum.

Wat de man precies heeft gedaan, is niet bekend. “Als we erover beginnen, klapt ze dicht”, zei haar vader vanochtend in het Algemeen Dagblad.

Het meisje werd vermist nadat ze donderdag was vertrokken bij haar stageplek. Ze zou daar hebben aangekondigd dat ze ‘bij een vriend’ ging logeren. De dagen voor haar verdwijning zou ze daarom al zenuwachtig zijn geweest.

Vrijdagavond werd ze gevonden bij een 32-jarige man uit de gemeente Noordoostpolder. Hij zit sindsdien vast voor het onttrekken van het meisje aan het ouderlijk gezag.

Vanochtend zei de vader in AD dat ze niet opnieuw lichamelijk onderzocht wil worden en dat het ook niet zeker is of ze aangifte wil doen. Dat alles kan het voor het Openbaar Ministerie lastig maken een stevige zaak tegen de man op poten te zetten.

De politie wilde gisteren niet zeggen wat de relatie tussen de man en het meisje is. Een woordvoerder wilde toen alleen kwijt dat de man wordt verhoord en dat er pas vandaag meer over de zaak naar buiten komt.