‘Na Amber Alert gevonden meisje werd misbruikt’

Het zwakbegaafde 17-jarige meisje uit Hardinxveld-Giessendam dat vorige week gezond werd teruggevonden nadat een Amber Alert was uitgestuurd, is ontvoerd en misbruikt. Dat stelt haar vader in een interview met het AD. De 32-jarige man bij wie ze is gevonden zou haar in zijn woning hebben misbruikt.

Wat de man precies heeft gedaan, is niet bekend. “Als we erover beginnen, klapt ze dicht”, legt de vader in de krant uit.

Het meisje werd vermist nadat ze donderdag was vertrokken bij haar stageplek. Ze zou daar hebben aangekondigd dat ze ‘bij een vriend’ ging logeren. De dagen voor haar verdwijning zou ze daarom al zenuwachtig zijn geweest.

Vrijdagavond werd ze gevonden bij een 32-jarige man uit de gemeente Noordoostpolder. Hij zit sindsdien vast voor het onttrekken van het meisje aan het ouderlijk gezag.

De man heeft volgens de vader via Hyves contact met zijn dochter gelegd. Hij weet niet of de man het meisje vaker naar zijn huis heeft gelokt. Het meisje verwijderde de conversaties die ze met de man voerde, maar toch wist de politie via haar computer te achterhalen bij wie ze was.

Het drama zou nog groter zijn omdat meerdere mannen uit haar buurt het meisje onlangs zouden hebben gedrogeerd en aangerand. Die zaak strandde uiteindelijk bij gebrek aan bewijs.

Het meisje wil volgens haar vader niet opnieuw lichamelijk worden onderzocht. Het is ook niet zeker of ze aangifte wil doen. Dat alles kan het voor het Openbaar Ministerie lastig maken een stevige zaak tegen de man op poten te zetten. De politie wilde zondag niet zeggen wat de relatie tussen de man en het meisje is. Een woordvoerder wilde toen alleen kwijt dat de man wordt verhoord en dat er pas maandag meer over de zaak naar buiten komt.