'Mladic zal de zitting van het tribunaal boycotten'

Ratko Mladic is niet van plan om vandaag voor het Joegoslaviëtribunaal te verschijnen. Het was de bedoeling dat Mladic voor het tribunaal in Den Haag zijn schuld dan wel onschuld zou bepleiten. Hij boycot de zitting omdat hij zich alleen wil laten verdedigen door advocaten van zijn keuze. Dit zei zijn Servische advocaat Saljic gisteren.De griffie van het Joegoslaviëtribunaal is er niet in geslaagd Mladic binnen de voorgeschreven termijn van dertig dagen een vast advocatenteam toe te wijzen. Het tribunaal vroeg vorige week om meer tijd om de lijst met namen van advocaten die Mladic heeft overlegd grondig te checken. Saljic zei dat hij op de lijst staat. De voormalige Bosnisch-Servische legerleider werd op 31 mei door Servië overgedragen aan het tribunaal. Hij is aangeklaagd wegens onder andere genocide in verband met zijn rol in het bloedbad dat werd aangericht onder de moslimmannen en -jongens van Srebrenica in 1995. (Novum)