Kortkolom sport

Rusland wint titel op EK basketbal

Rotterdam. De Russische vrouwenploeg is Europees kampioen basketbal geworden. In het Poolse Lodz werd Turkije gisteren in de finale met 59-42 verslagen. Rusland, dat het toernooi niet al te sterk was begonnen, controleerde het eenzijdige duel van begin tot eind. Maria Stepanova werd topscorer met achttien punten en twaalf rebounds, een ‘double-double’. Het was de derde keer sinds de val van de Sovjet-Unie dat Rusland beslag legde op het goud. De voormalige USSR won tussen 1950 en 1991 21 maal het EK. (Novum)

Tatishvili klopt Rus in finale Cuneo

Rotterdam. Arantxa Rus is er niet in geslaagd het ITF-toernooi van Cuneo op haar naam te schrijven. De 20-jarige Monsterse ging gisteren op het Italiaanse gravel in de finale met 4-6, 3-6 onderuit tegen Anna Tatishvili. De 21-jarige Georgische boekte in Cuneo haar vijfde individuele ITF-zege van haar carrière. Ondanks het verlies tegen Tatishvili van de wereld klom Rus wel naar plaats 80 op de wereldranglijst. (Novum)

Ook Paraguay en Ecuador scoren niet

Rotterdam. Het duel in de Copa America tussen Paraguay en Ecuador is gisteren in 0-0 geëindigd. In dezelfde groep eindigde ook Brazilië - Venezuela eindigde in een 0-0 gelijkspel, waardoor de stand in poule B van het Zuid-Amerikaans kampioenschap volledig in evenwicht is. In poule A speelde Argentinië vrijdag in het openingsduel met 1-1 gelijk tegen Bolivia, terwijl Colombia zaterdag met 1-0 van Costa Rica won.

(Novum)