Italiaanse betogers slaags met politie om spoorlijn

A protestor throws stones at policemen during a protest against the construction of a high-speed train line, known as TAV, which will link Turin in northern Italy to Lyon in France, near Susa, north of Turin July 3, 2011. More than 50 people were injured on Sunday when protesters opposed to a high-speed train line linking Italy to France threw stones and firecrackers at police during tense clashes in an Alpine valley. REUTERS/Giorgio Perrottino (ITALY - Tags: CIVIL UNREST POLITICS TRANSPORT) REUTERS

Duizenden Italianen zijn gisteren slaags geraakt met de politie vanwege de aanleg van een hogesnelheidslijn tussen Italië en Frankrijk. Honderden mensen raakten gewond, onder wie ruim tweehonderd politieagenten. Bij de confrontaties in de Susa-vallei, ten westen van Turijn, werden vijf mensen opgepakt. Volgens de betogers verwoest de hogesnelheidslijn het gebied. Er wordt al jaren felle strijd gevoerd over de aanleg van de spoorlijn. In 2006 werd de bouw stilgelegd na protesten. Met de hervatting van de bouwwerkzaamheden deze week zijn ook de protesten weer begonnen. (Novum)