Hoofdstrik

Wie? Naomi Lisa Davis, 18 jaar, studeert Textiel en Mode aan de kunstacademie in Den HaagWat? Een hoofdstrikWaar? Happy Italy, De Meent, RotterdamHoe duur? Gratis

„Het is geen haarband, het is een sjaal. Ik vond hem in de kledingkast van mijn moeder. Ik draag eigenlijk altijd iets op mijn hoofd. Een rode strik, een klein hoedje. Anders voel ik me bloot.

„Kijk, dit is het ‘Berlijnkapsel’, weet je wel. Aan een kant weggeknipt en schuin van voor. Vorig jaar heb ik het zo laten knippen. Alle meisjes vankunstacademie lopen er nu mee. Daarom draag ik die sjaal ook. Door iets om mijn hoofd te knopen kan ik me onderscheiden.

„Het jasje is vintage, geïnspireerd op Chanel. De jumpsuit komt uit Antwerpen. Later wil ik in Londen of Parijs wonen. Ik wil altijd met mode bezig blijven, maar hoef niet per se ontwerper te worden. Trendwatcher of styliste, dat lijkt me ook wel wat.

„Vroeger woonde ik in Hillegersberg. Verschrikkelijk. Je werd er gewoon uitgepikt als je niet het juiste droeg. Ja, ik ook. Uggs waren het toen helemaal. Ik trok dan een Schotsgeruit rokje aan. Hoog opgesneden, met van die gespjes aan de zijkant. Dat was toen helemaal hip. Maar dat begreep dan weer niemand in Rotterdam.”

Rolinde Hoorntje