Illegaal vuurwerk Independence Day op een hoop met een vuurtje erbij

Het is 4 juli, de dag waarop de Amerikanen hun onafhankelijkheid vieren. Daarom worden vandaag in alle staten barbecues aangestoken en zal er tonnen aan vuurwerk de lucht in gaan.

In New York was het vrijdag al raak en stak de politie in één keer al zo’n 2.226 kilo vuurwerk af. Het vuurwerk was eerder die week geconfisqueerd, de buit van undercoveracties van de NYPD bomb squad. Vuurwerk afsteken (en kopen) in de staat New York is namelijk verboden.

New Yorkers die onlangs hun pijlen in buurstaat Pennsylvania kochten, liepen het risico gevolgd te worden door de undercoveragenten. En eenmaal over de staatsgrens werd hun vuurwerk geconfisqueerd. Al dit vuurwerk ging vrijdag de lucht in, de NYPD maakte er een filmpje van:

http://youtu.be/yYzvCpMGSrY

    • Jules Seegers