Derde etappe bijna 200 km vlak

De route van de derde etappe. Foto LeTour.fr

Vandaag trekt de Tour de France van Olonne-sur-Mer naar Redon, een vrijwel vlakke rit over 198 kilometer. Een sprint-finish lijkt daarom onvermijdelijk.

Volgens The Guardian (volg hier hun Tour-liveblog), wellicht niet helemaal objectief, is de Brit Mark Cavendish de grote favoriet voor deze etappe. Maar de man kan sprinten en de kans is groot dat dit aan het einde van deze etappe een zeer bruikbare eigenschap is.

De directeur van de Tour de France, Jean-Francois Pescheux, zegt het volgende over deze etappe:

“We are heading out of the Vendée and into Brittany, crossing the Loire via the Saint-Nazaire bridge, which is the high point of this stage. There is no real difficulty and it seems ideal for the sprinters. They will have to take advantage of this opportunity because they are going to realise very quickly that there aren’t a lot of finishes that suit them. They will have to take care, though: if the wind gets up off the sea, echelons could form in the closing kilometres.” - Jean-Francois Pescheux

De NOS heeft zoals elke dag een korte voorbeschouwing op deze etappe gemaakt:

Lees ook de dagelijkse Tour de France column van Peter Zantingh.

    • Peter van der Ploeg