Dating site RTL gehackt

Hackers zetten klantgegevens van pepper.nl online.

. Hackersgroep AnonymousIRC heeft de gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden van ruim 53 duizend gebruikers van datingsite pepper.nl online gezet. Dat laat RTL weten, de eigenaar van de site. Volgens de beheerders van pepper.nl zijn de wachtwoorden versleuteld en kunnen buitenstaanders niet inloggen op de accounts van gebruikers van wie gegevens zijn gelekt. Het online platform Webwereld schrijft echter dat de wachtwoorden redelijk eenvoudig te achterhalen zijn.

AnonymousIRC reageerde gisteren via Twitter dat de groep in het bezit was van de database van pepper.nl. De hackers waarschuwen dat als zij bij deze informatie konden komen, anderen dat ook konden.

Gebruikers van de site worden geadviseerd hun wachtwoord te wijzigen. RTL laat weten aangifte te gaan doen. (NRC)