Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Bloemetjesgordijn

Uitverkoop op de vrouwenafdeling in een modewarenhuis in de Kalverstraat. Naast de paskamers staat een rek met kleurige lange zomerjurken die, doordat ze aan de spaghettibandjes zijn opgehangen, reiken van het plafond tot de grond. Mijn vriendin staat eindeloos te twijfelen welke jurk uit het rek ze zal kopen. Twee stijlvolle Oud-Zuidmeisjes van net 12

Uitverkoop op de vrouwenafdeling in een modewarenhuis in de Kalverstraat. Naast de paskamers staat een rek met kleurige lange zomerjurken die, doordat ze aan de spaghettibandjes zijn opgehangen, reiken van het plafond tot de grond. Mijn vriendin staat eindeloos te twijfelen welke jurk uit het rek ze zal kopen. Twee stijlvolle Oud-Zuidmeisjes van net 12 lopen langs: „Nee, het zijn jurken joh!” waarop de ander vol overtuiging zegt: „Ik zweer je dat het gordijnen zijn.” Ik moet aan een ouderwetse Hollandse hit denken. Mijn vriendin houdt het bij een spijkerbroek.

Wybe Sallows