bal vastpakken, maar geen pingel

De arbitrage nam gisteren een bizarre beslissing op het WK voetbal voor vrouwen in Duitsland. In het groepsduel tussen Australië en Equatoriaal-Guinea leidde een handsbal van een speelster van het Afrikaanse land op onverklaarbare wijze niet tot een strafschop. Na een kwartier spelen belandde de bal tegen de paal van het doel van Equatoriaal-Guinea. Verdedigster Bruna pakte de bal in haar handen, om hem na enkele seconden los te laten, waarna er weer ‘gewoon’ werd doorgespeeld.

Australië (dat het duel met 3-2 won) vroeg om een strafschop, zonder succes. Bekijk het fragment via nrcnext.nl/links