2 redenen om tv te kijken

1 Baby I

Teen Mom 2

MTV, 20.00-20.55 u.

Eerst was er 16 and pregnant, daarna kwam het vervlog Teen Mom. De meiden die zwanger raakten toen ze 16 waren, worden dus ook gevolgd nu ze een kind hebben. De jonge vrouwen konden door hun zwangerschap vaak hun middelbare school niet afmaken. En dat betekent: geen opleiding, geen werk en geen geld voor een oppas. Ze wonen bij hun ouders of bij vrienden. De vaders van de kinderen hebben vaak de benen genomen. In Teen Mom 2 volgen we onder anderen Jenelle. Haar moeder heeft inmiddels de voogdij over haar zoontje, omdat Jenelle (volgens haar moeder) alleen maar uitging en nooit omkeek naar het kind. Nu probeert ze een nieuw leven op te bouwen.

2 Baby II

Bevallingsverhalen

RTL 8, 20:00-20:30 u.

Amerikaanse vrouwen worden gevolgd tijdens de laatste fase van hun zwangerschap en bij de bevalling. Amerikanen zijn geen voorstanders van thuis bevallen. Ze zijn wel weer fan van pijnbestrijding. Maar dat betekent niet dat een bevalling ook altijd vlekkeloos verloopt. In de serie een stel dat een kindje verwacht met nierproblemen. Misschien dat de baby na de geboorte meteen geopereerd zal worden.