Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Weer

Wateroverlast in Kopenhagen

Een Deense taxi doet net of de straat niet blank staat. Foto screenshot Youtube

Zware neerslag heeft in de Deense hoofdstad Kopenhagen tot flinke wateroverlast geleid. Honderden huizen zijn ondergelopen en verscheidene straten staan blank. Het weg- en treinverkeer ondervindt veel hinder. Dit meldt persbureau Novum.

De stad werd zaterdagavond geteisterd door niet-aflatende regenval. In totaal viel er zo’n 150 millimeter. Voor vanavond wordt opnieuw veel regen voorspeld.

De Deense wegenautoriteiten hebben vier grote snelwegen rond de stad gesloten.

Een fietser heeft een video gemaakt van ondergelopen straten in de stad:

Een video van de stortregen gisteren in Kopenhagen: