Thaise premier erkent verlies in parlementsverkiezingen

De Thaise premier Abhisit Vejjajiva heeft het verlies van zijn Democratische Partij bij de parlementsverkiezingen erkend. Met tachtig procent van de stemmen geteld, lijkt de oppositiepartij Puea Thai een meerderheid behaald te hebben.

De leider van Puea Thai partij, Yingluck Shinawatra, wil pas na het tellen van alle stemmen de overwinning claimen. Op dit moment ziet het eruit dat de partij van de 44-jarige zakenvrouw, minstens 251 van de vijfhonderd zetels heeft behaald. Hiermee zou Yingluck de eerste vrouwelijke premier worden van Thailand.

Yingluck Shinawatra is de zus van de verdreven ex-premier Thaksin Shinawatra. Die leeft sinds 2006 in ballingschap in Dubai. Vanochtend meldde hij aan persbureau Reuters dat hij op het juiste moment wacht om terug te keren naar Thailand. De voormalig premier heeft een naar eigen zeggen politiek gemotiveerde gevangenisstraf bij verstek opgelegd gekregen.