Elf doden bij tropische storm in Mexico

Men row a boat past a truck submerged in floodwaters in a flooded neighbourhood in Emiliano Zapata in the state of Veracruz July 2, 2011. Arlene, the first tropical storm of the Atlantic hurricane season, brought torrential rains causing floods but could also bring some relief to area farmers planting sugar cane, sorghum and fruit trees, who have been suffering from a prolonged dry spell. REUTERS/Oscar Martinez (MEXICO - Tags: ENVIRONMENT DISASTER) Twee mannen roeien langs een vrachtwagen in een overstroomd gedeelte van Veracruz. Foto Reuters / Oscar Martinez

De tropische storm Arlene heeft in Mexico aan zeker elf mensen het leven gekost. Arlene is de eerste tropische storm van het seizoen in het Atlantische Oceaangebied. Zij sloeg vrijdag en zaterdag toe in de deelstaten aan de Mexicaanse kust.

Arlene veroorzaakte vooral veel wateroverlast. Rivieren traden buiten hun oevers en er deden zich aardverschuivingen voor. Er vielen doden door verdrinking; andere slachtoffers raakten in hun huizen bedolven onder verstikkende modderstromen, zo meldt persbureau AP.

De eerste tropische storm van het seizoen veroorzaakt zware regenval sinds donderdag. Volgens meteorologen moeten mensen in het gebied de komende dagen nog rekening houden met veel regen.