Djokovic pakt titel Wimbledon

Caption: Novak Djokovic of Serbia celebrates after defeating Rafael Nadal of Spain in the men's singles final at the Wimbledon tennis championships in London July 3, 2011. REUTERS/Eddie Keogh (BRITAIN - Tags: SPORT TENNIS) Novak Djokovic viert zijn overwinning op Wimbledon tegen titelverdediger Rafael Nadal. Foto Reuters / Eddie Keogh

Novak Djokovic heeft titelverdediger Rafael Nadal op Wimbledon in de finale in vier sets verslagen.

De Serviër won met 6-4 6-1 1-6 6-3 van Nadal. De Spanjaard won twee keer eerder Wimbledon en heeft tien Grand Slam-overwinningen op zijn naam staan. Djokovic, die Nadal morgen aflost als nummer één van de wereld, stond voor het eerst in de finale op The Championships.

Moeizame wedstrijd voor Nadal

In een spannende eerste set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Tot 5-4 hielden zij hun opslag zonder breakkansen tegen te krijgen. In de tiende game kreeg Djokovic het eerste breakpunt van de partij. De Serviër verzilverde de eerste kans, die meteen een setpunt was, en kwam daarmee op 1-0.

Nadal had het moeilijk en in het tweede bedrijf walste de beste tennisser van het moment over de Spanjaard heen. Djokovic brak Nadal en liep snel uit naar 3-0. De Spanjaard, al 20 duels ongeslagen op Wimbledon, won vervolgens nog wel zijn eigen opslag, maar verloor daarna opnieuw drie games op rij.

Een van de mooie punten die Djokovic maakte in de wedstrijd:
http://youtu.be/TSfnN0FGi_s

Na de mentale klap herpakte Nadal zich fantastisch in het derde bedrijf. Ondanks een moeizame eerste servicegame, brak hij Djokovic direct in de tweede game. Met een oerschreeuw pepte de titelverdediger zich op en Djokovic won nog slechts met moeite één game. Nadal, die zijn tegenstander nogmaals brak, besliste de set met drie lovegames op eigen opslag.

De Spanjaard kreeg breakkansen in de openingsgame van de vierde set, maar Djokovic ontsnapte. De Serviër kwam beter in zijn ritme en brak de opslag van de linkshandige Spanjaard, maar leverde zijn eigen service prompt weer in. In de achtste game plaatste de Serviër de beslissende break, waarna hij de partij knap uitserveerde.

Het matchpoint van Djokovic:

Het is de vijfde keer dit jaar dat Djokovic Nadal versloeg. De nieuwe nummer één van de wereld deed dit telkens in een finale.

Winnaars van Wimbledon van de afgelopen tien jaar:

2010 Rafael Nadal
2009 Roger Federer
2008 Rafael Nadal (verslaat Federer)
2007 Roger Federer (verslaat Nadal)
2006 Roger Federer (verslaat Nadal)
2005 Roger Federer
2004 Roger Federer
2003 Roger Federer
2002 Lleyton Hewitt