Directeur Fenerbahçe opgepakt om wedstrijdmanipulatie

Fenerbahce players and team members celebrate with the Turkish Super League trophy during a ceremony at the Sukru Saracoglu stadium in Istanbul May 23, 2011. Fenerbahce won its 18th Turkish league title on Sunday. REUTERS/Murad Sezer (TURKEY - Tags: SPORT SOCCER) Het kampioensteam van Fenerbahçe in mei, na het behalen van het kampioenschap in de Turkse competitie. Foto Reuters / Murad Sezer

De Turkse politie heeft zondag meer dan veertig mensen opgepakt op verdenking van omkoperij om voetbalwedstrijden te manipuleren. Onder de aangehoudenen bevindt zich de voorzitter van landskampioen Fenerbahçe, Aziz Yildirim. Ook functionarissen van andere clubs en enkele spelers zitten vast.

Het Turkse persbureau Anatolia meldt dat de politie in twaalf steden invallen heeft gedaan. Duels in de hoogste Turkse competitie, de Süper Lig, zouden gemanipuleerd zijn. Onder meer de wedstrijden van Fenerbahçe tegen Sivasspor en Eskisehirspor staan onder verdenking. Fenerbahçe eindigde de competitie in mei als kampioen.

Naast Yildirim zijn onder anderen de Turkse internationals Serdar Kulbilge (Kocaelispor) en Serkan Calik (Galatasaray) gearresteerd. De Nigeriaan Emmanuel Emenike zit ook in hechtenis. Hij maakte onlangs voor negen miljoen dollar de overstap van Karabukspor naar Fenerbahçe.