De Gendt liep breuk op bij eerste etappe

De valpartij vlak voor het einde van de eerste etappe. Foto screenshot NOS.nl

Thomas de Gendt van Vacansoleil is niet ongeschonden uit de eerste etappe van de Tour de France gekomen. De Belgische renner liep bij een val een breuk op aan de bovenkant van zijn rechtersleutelbeen. Ook zijn beide duimen schoten even uit de kom. Dat laat De Gendt aan Het Nieuwsblad weten.

“Het gebeurde in de laatste kilometer. Een renner van AG2R verloor de concentratie en raakte een andere renner. Ik ging vol in de remmen, maar iemand reed op mij in. Mijn spieren doen pijn, maar al bij al valt het mee. Ik ga zeker door.” - Thomas de Gendt tegen Het Nieuwsblad

Naast De Gendt gingen ook Björn Leukemans, Romain Feillu, Marco Marcato en Borut Bozic van de Nederlandse formatie tegen de vlakte. Zij kwamen er vanaf met kneuzingen en schaafwonden.

Rabobankrenner Robert Gesink ging ook onderuit tijdens de eerste etappe, maar liep enkel wat schaafwondjes op, vertelt hij aan de NOS:

Bekijk hier een samenvatting van de eerste etappe bij de NOS.