Bokser Wladimir Klitschko wint titanenstrijd

Heavyweight world boxing champion Wladimir Klitschko of the Ukraine celebrates with his belts after winning his heavyweight unification title bout against David Haye of Britain in Hamburg, Germany, Saturday, July 2, 2011. Wladimir Klitschko is now IBF, WBO and WBA world champion. His brother Vitali walks behind him. (AP Photo/Martin Meissner) Wladimir Klitschko na zijn winst op David Haye. Foto AP / Martin Meissner

Bokser Wladimir Klitschko heeft in de strijd om de wereldtitel in het zwaargewicht zijn rivaal David Haye op punten verslagen.

De jury besliste in een volgepakte Imtech Arena in Hamburg na twaalf ronden in het voordeel van de 35-jarige Oekraïner (117-109, 118-108, 116-110). Klitschko heeft nu de wereldtitels in de WBO, IBF en de WBA in handen, meldt persbureau Novum.

Klitschko en zijn vijf jaar jongere Britse tegenstander maakten er vooral een tactische strijd van, zonder al te veel spektakel voor het publiek. Wel had Dr. Steelhammer, voor aanvang al in het bezit van de WBO en IBF-titel, duidelijk de overhand en dat werd door de jury unaniem onderkend. Ondanks de grimmige sfeer in aanloop naar het gevecht, schudden de twee elkaar na afloop sportief de hand.

Klitschko kijkt naar de opkrabbelende Haye. Foto AFP / Odd AndersenKlitschko kijkt naar de opkrabbelende Haye. Foto AFP / Odd Andersen

Door de uitkomst van het gevecht is de hegemonie van de Klitschko-familie bij de zwaargewichten compleet. Broer Vitali heeft de wereldtitel van de andere belangrijke bond, de WBC, in handen. Beiden hebben altijd duidelijk gemaakt dat een broedergevecht geen optie is.

    • Peter van der Ploeg