Zo hengel je via Twitter naar werk

Hire Us

Ze komen vaak genoeg langs op Twitter: de oproepjes waarin iemand op zoek is naar een baan. Of iemand nog iets weet? Op deze manier solliciteren via het sociale medium is een stuk origineler.

De ‘Job Hustle‘ is erop gericht onder de aandacht te komen bij potentiële werk- en opdrachtgevers door meerdere accounts aan te maken, elke met een of twee letters als avatar. Vervolgens beginnen ze degene wiens aandacht gegrepen moet worden te volgen, waardoor rechtsboven in het scherm een boodschap komt te staan. Hire us.

De opdrachtgever is uiteraard benieuwd wat daarachter zit, dus klikt hij op de link naar een van de accounts. Aldaar vindt hij links naar recent werk van de sollicitanten, als een CV in de vorm van Twitter-updates. Erg spitsvondig.

    • Peter Zantingh