Zij: 'Op vakantie wil ik niet beknibbelen'

Peggy Hol (23), verkoopster bij de Etos:

„Mijn voornemen om Marieke ten huwelijk te vragen, hield me erg bezig. Ik wist dat ik het tijdens onze vakantie wilde doen. Maar omdat Turkije een islamitisch land is, moest ik mijn oorspronkelijke idee aanpassen. Homoseksualiteit wordt daar moeilijk geaccepteerd. Dus in plaats van een spectaculair, aandachtstrekkend aanzoek, ben ik gewoon tijdens een zonsopgang op mijn knieën gegaan. Dat ging nogal onhandig, dus haar eerste reactie op mijn aanzoek was: ‘Oh, dát wou je vragen!’ Wat een kutzin, dacht ik, beetje jammer dat je dat als eerste zegt, haha.

„In haar enthousiasme wilde Marieke meteen de volgende zomer trouwen. Maar ik zag het niet zitten om een jaar krom te liggen voor een toffe huwelijksdag en een vakantie. Meteen bij thuiskomst hebben we een trouwrekening geopend. We storten erop wat we kunnen missen. Wel fifty-fifty: stortte ik 5 euro, dan deed Marieke dat ook. Voor mij was dat financieel soms zwaar, ik houd weinig over voor mezelf. Maar ik vind het belangrijk dat we evenveel bijdragen. Ook al verdient Marieke meer, ik vind het niet fijn om op haar zak te teren. Ik weet niet waarom me dat in het dagelijks leven minder moeite kost. Misschien juist omdat het om een huwelijksreis gaat, en ook omdat het op vakantie meer opvalt.

„Ik ben een stuk makkelijker met geld op vakantie dan Marieke. Ik werk er een jaar hard voor, dan wil ik ook volledig kunnen ontspannen en niet elke euro omdraaien. Als het op is, is het op. Voor hetzelfde geld stort op de terugweg ons vliegtuig neer, dan is het toch jammer als ik niet met dolfijnen heb gezwommen omdat dat te duur is.”

Anne Dohmen

    • Anne Dohmen