Uitgelicht zondag

THE COUNT OF MONTE CRISTO foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory.
THE COUNT OF MONTE CRISTO foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Film

Wenn die Glocken hell erklingen (Eduard von Borsody, 1960, Oostenrijk). Heimatfilm met Willy Birgel en de Wiener Sängerknaben. ARD, 14.30-16.00u.

Rat Race (Jerry Zucker, 2001, VS/Can). Merkwaardig ouderwetse formulefilm à la It’s a Mad Mad Mad Mad World (Stanley Kramer, 1963) over soort anarchistische vossenjacht laat komische stijlen van Rowan Atkinson, Whoopi Goldberg, Cuba Gooding jr. en John Cleese totaal niet op elkaar aansluiten.RTL5, 18.20-20.30u.

The Full Monty (Peter Cattaneo, 1997, GB). Buitengewoon succesrijk regiedebuut is een opgewekte komedie over zes werkloze staalarbeiders die in post-thatcheriaans Engeland aan de slag gaan als strippers. Mooiste moment: de mannen die in de rij staan bij het arbeidsbureau en hun danspasjes oefenen. RTL8, 20.15-22.00u.

The Count of Monte Cristo (Kevin Reynolds, 2002, VS). Meest recente bioscoopversie van talloze keren verfilmde klassieker van Alexandre Dumas is ondanks computertechnieken een ouderwetse avonturenfilm over opportunisme, hoogverraad en ware vriendschap in een vroeg-19de-eeuws Frans decor. Met Jim Caviezel, Guy Pearce, Richard Harris. Veronica, 20.30-23.10u.

Informatief

NTR Podium. Vooruitblik op de Eurovision Young Dancers 2011, de wedstrijd om de titel van beste Europese jonge danser, die vanavond in Oslo wordt gehouden en om 23.05u op Nederland 2 wordt uitgezonden. Met beelden van de Nederlandse voorronde waarin Floor Eimers won en reportages uit Oslo.Ned.2, 13.00-14.00u.

Panorama: PressPausePlay, a film on fear, hope and new technology. Dankzij de technologische vooruitgang hoeft niemand meer een studio in om met elektronische instrumenten muziek op te nemen. De vraag is of dat een onverdeelde zegen is. Er zijn kritische kanttekeningen te maken. Moby, zangeres Robyn en schrijvers Andrew Keen en Seth Godin buigen zich over de vraag wat de nieuwe technologie met muziek en andere kunsten doet. Canvas, 20.10-21.00u.

ZDF-History: Tödliche Rache – Atom-U-Boote im Gefecht. In het voorjaar van 1968 verdwenen binnen enkele weken twee onderzeeërs. Eerst de met atoomwapens uitgeruste Russische K-129 en vervolgens de Amerikaanse USS Scorpion. De laatste werd teruggevonden op de oceaanbodem bij de Azoren – ver van de beoogde koers. Zowel de VS als destijds de Sovjet-Unie en nu Rusland zwijgen over wat zich destijds heeft afgespeeld. Dat heeft natuurlijk aanleiding gegeven tot wilde geruchten die vanavond aan de orde komen. ZDF, 23.30-00.15u.

Amusement

Sir Neville Marriner dirigiert Mozart. Het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks o.l.v. Marriner met Philippe Boucly (fluit) en Isabelle Moretti (harp) speelt de Ouverture in B-Dur en het Concert voor Fluit en Harp van W.A. Mozart. De opname werd gemaakt in de Kaisersaal van de Würzburger Residenz. Het voltooien van de restauratie van deze barokzaal werd met dit concert gevierd. Arte, 19.15-20.00u.

Sport

Wimbledon. De finale enkelspel mannen op de grasbaan van het Centre Court. De winnaar verdient roem en een eerste prijs van 1,1 miljoen pond. BBC 1, 14.05-18.30u.

Tour de France. Verslag van de tweede etappe, een vlakke ploegentijdrit van 23 kilometer door de Vendée. Ned.1, 14.25-17.50u.