Top Chemie-Pack weer vrij

De directeur en drie medewerkers van Chemie-Pack mogen hun rechtszaak thuis afwachten. De rechter-commissaris heeft een verzoek van de officier van justitie tot langere bewaring afgewezen omdat daar geen gronden voor zijn, meldt de raadsman van het chemische verpakkingsbedrijf uit Moerdijk, dat op 5 januari in vlammen opging.

„We hebben nu iets minder lang de tijd om hen te verhoren”, reageert een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. „Maar de rechter heeft wel geoordeeld dat de aanhouding en de daaropvolgende inverzekeringstelling rechtmatig waren.”

De medewerkers van het bedrijf werden dinsdagochtend om zes uur opgepakt. „We wilden ze alle vier tegelijk aanhouden zodat ze geen informatie konden wisselen over stukken die wij hen wilden voorhouden”, aldus de woordvoerder. De raadsman van Chemie-Pack sprak deze week zijn afkeuring uit over de aanhoudingen.

De vier worden ervan verdacht bewust grote hoeveelheden gevaarlijke brandbare stoffen te hebben opgeslagen op plaatsen waar dat niet was toegestaan. Volgens justitie kan tegen de mannen maximaal zes jaar gevangenisstraf worden geëist.