'Onrustig van mooi weer'

Het zomergevoel van presentatrice Lauren Verster (31). Ze neemt deze maand twee nieuwe programma’s op voor Veronica.

„Ik ben de allerslechtste uitslaper die er bestaat. Al kom ik om 4 uur ’s nachts thuis na een avond dansen, om 7 uur ben ik klaarwakker. Bij het eerste halve oog dat opengaat, zijn mijn hersenen al aan het bedenken wat ik allemaal kan doen die dag. Appeltaart eten, in m’n eentje naar de kroeg om ideeën te bedenken, vrienden bellen, naar een tentoonstelling.

„De afgelopen twee jaar heb ik vijf reisprogramma’s gemaakt en veertig reizen. Moest ik zaterdagnacht mijn koffers pakken om zondagochtend te vliegen naar Colombia. Het heeft een paar weken geduurd voor ik de onrust kwijt was van telkens onderweg zijn.

„Een echt zomergevoel heb ik niet, want de eerste zonnestralen heb ik gemist. En als ik met dertig graden stond te filmen, dan was het hier winter. Ik word in Nederland ook altijd een beetje onrustig van mooi weer. De zon schijnt en er is van alles te doen. Nú moet ik het leuk hebben. De roséavondjes mis ik wel als ik op reis ben. Met z’n allen op het terras en daarna barbecuen en een feestje op iemands dakterras. Of de tuin van mijn ouders. Genieten van de avondzon onder een parasol, en mijn moeder die met bakken salades naar buiten komt.

„Zelf kook ik nooit, zelfs een pastaatje zit er niet in. Ook niet voor mijn geliefde [Jort Kelder, red.] Ik ben er een beetje te ongeduldig voor. Ik eet heel vaak in de kroeg tegenover mijn huis.

„Kookprogramma’s kijk ik nooit. Die lui zijn al tien stappen verder dan waar ik nog ooit moet beginnen. Ik moet er maar eens tijd in steken en goede spullen aanschaffen. Normale messen, een vergiet, een koekenpan heb ik niet. Dat is wel handig als je wilt koken.”