Nog even koel

Na een koel weekend gaat de temperatuur enkele graden omhoog. Dit heeft te maken met het draaien van de wind van noordwest naar oost. Vanmiddag overheersen wolkenvelden, maar in het zuidwesten doet de zon beter haar best. Voornamelijk Zeeland lijkt flink wat zonneschijn te krijgen. In het noordoosten van het land valt misschien een buitje, maar verder is het droog. De temperatuur komt in de koele lucht niet hoger uit dan 16 tot 18 graden. Er waait een matige, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige noordwestelijke wind, kracht 5.

Vanavond en vannacht verandert er weinig. Opklaringen zijn, met uitzondering van het zuidwesten, schaars. De temperatuur daalt vannacht tot rond 8 of 9 graden, maar bij grote open watervlakten is het enkele graden minder fris.

Morgen lijkt de zon wat meer gebied te veroveren. In het noordoosten en oosten zal het echter zwaar bewolkt blijven en plaatselijk zou er een beetje regen kunnen vallen. De noordwestelijke wind blijft matig tot vrij krachtig. Het wordt tussen 16 en 19 graden.

Maandag houdt dit weer stand, al wordt het met 17 tot 21 graden toch al iets warmer.

Dinsdag pakt droog en zonniger uit met aangename temperaturen tot 24 graden.

Ook woensdag is het warm. Wel kunnen dan (onweers)buien vallen.