Life Sciences Park in Oss

Oss krijgt een Life Sciences Park. Het farmaceutische bedrijf MSD en de verschillende overheden zijn het eens geworden over de financiering van het wetenschappelijk park.

Het park moet werk bieden aan mensen die bij MSD Organon worden ontslagen. Vorig jaar zomer maakte Merck, het moederconcern van MSD Organon, bekend dat de onderzoeksafdeling die zich in Oss bezighoudt met anticonceptie en vruchtbaarheidsbehandelingen naar de VS gaat en dat de productie wordt gereorganiseerd.Ongeveer 500 mensen zullen worden ontslagen.

De overheid investeert 40 miljoen euro in het park. MSD betaalt ook 40 miljoen euro. Het Life Sciences Park moet op 1 januari opengaan; 89 ondernemers hebben een plan ingediend voor biologisch of chemisch onderzoek. Ze mogen gebruikmaken van de laboratoria van MSD.