Korte film: een nieuw genre met elke druk op de knop

Plot Device
Plot Device

Dit zou een van de filmpjes van Pixar kunnen zijn, ware het niet dat het geen animatie is. Een jongen koopt online een ‘plot device’, waarmee hij met elke druk op de knop in een ander filmgenre belandt. Indrukwekkend.

Zo komen meerdere clichés van het witte doek voorbij: de runaway bride, de politiefilm met de partner die bijna met pensioen gaat, de zombie-aanval en de alien-invasie - ondertussen lang niet beroerd geacteerd door de jongen die de hoofdrol speelt. Na de eerste druk op de knop volgt nog paniek, maar gaandeweg verwelkomt hij elk nieuw genre met steeds meer nonchalance.

De makers, regisseur Seth Worley en softwaremakers van het bedrijf Red Giant, leggen in onderstaande making of uit hoe ze met een zeer beperkt budget en de juiste software (hun eigen dus) toch zo’n realistisch en professioneel ogend filmpje konden maken.

    • Peter Zantingh