Honkbal: Cuba weer te sterk voor Nederland

Het Nederlands honkbalteam heeft zich gisteren niet weten te plaatsen voor de finale van het World Port Tournament in Rotterdam. De Nederlanders verloren met 2-0 van Cuba, dat daarmee uitzicht op de finale behield. Eerder had Nederland met 4-1 van Cuba verloren.

Bij verlies zouden de Cubanen zijn uitgeschakeld en had Nederland zich van een finaleplaats verzekerd. Beide landen hebben, met nog één duel voor de boeg, drie keer verloren. Taiwan is met zeven zeges uit acht duels al zeker van een finaleplaats.

In de eerste drie slagbeurten werd niet gescoord, maar Cuba sloeg toe in de vierde inning. Met twee binnengeslagen punten legden de honkballers van het Caribische eiland de basis voor de tweede zege op Nederland. Ondanks tien honkslagen wist Nederland niet te scoren.

Nederland speelt vandaag zijn laatste wedstrijd tegen Curaçao, dat al uitgeschakeld is. Cuba treft Duitsland, dat in Rotterdam nog geen wedstrijd heeft gewonnen. (Novum)