Goedkoop tanken bij Cora's pomp

De schoolvakantie is gisteren begonnen voor de regio Midden en dus zal menig familie in Utrecht, Zuid-Holland en het noorden van Gelderland bezig zijn de route naar de vakantiebestemming uit te stippelen. Nemen we tolwegen, of gaan we binnendoor? Bij welk pompstation kan het best getankt worden?

Voor benzineauto’s blijkt bijna elk land beter dan Nederland, waar een adviesprijs van 1,67 euro per liter euro95 geldt. Binnen de EU is alleen Griekenland duurder. Nederland is zo duur door de hoge belastingen. Het goedkoopst is Bulgarije, gevolgd door Estland en Cyprus. Maar dat zal voor weinig vakantiegangers van betekenis zijn. Belangrijker is de wetenschap dat Luxemburg goedkoop is. Daar passeren velen op weg naar Frankrijk en Spanje. En binnen Luxemburg is het dan weer slim om langs te gaan bij de pomp van Cora in het plaatsje Foetz, aan de A4. Volgens de site www.carbu.lu is de benzine daar het goedkoopst: 1,24 euro per liter. Ook voor dieselrijders is Luxemburg aantrekkelijk. Nergens in Europa is de brandstof goedkoper. Voor de allerlaagste prijs kom je wéér uit bij Cora in Foetz: 1,105 euro per liter. Automobilisten zijn ook goedkoper uit als zij zuinig rijden. Dat kan door de banden voor vertrek op de goede spanning te brengen. En door gematigde snelheid. Tussen de 90 en 100 kilometer per uur gebruikt een motor al gauw eenderde minder brandstof dan bij 120 km/uur.

Meer informatie over brandstofprijzen op onder meer

clever-tanken.de (Duitsland)

carbu.lu (Luxemburg)

brandstofprijzen.be (België)