Frankrijk noteert eerste sterfgeval door EHEC-bacterie

In Bordeaux is vanochtend een 78-jarige vrouw overleden aan de gevolgen van E.coli. Ze lag sinds 24 juni vanwege het zogenoemde hemolytisch uremisch syndroom: een zeldzame nieraandoening waar de meest ernstig zieke patiënten van de E.coli-uitbraak aan lijden.

Het ziekenhuis verklaart dat de bacterie waarmee de vrouw geïnfecteerd was niet dezelfde is als die in Duitsland, Zweden en de Verenigde Staten aan vijftig mensen het leven kostte. De bron van de besmetting werd door het ziekenhuis niet bekendgemaakt.

In hetzelfde hospitaal liggen nog zeven patiënten, waarvan er zes met de EHEC-bacterie besmet zijn die in Duitsland haar oorsprong vindt. Donderdag zeiden Europese autoriteiten dat de bron wel eens Egyptisch fenegriekzaad kon zijn, maar dat werd gisteren door dat land ontkend.