Citaten

„Ik heb vier jaar lang op dat podium regelmatig naar zwijgend publiek zitten kijken. Ik was veel te veel bezig de zaal te laten zien hoe slim ik was. Ik hengelde naar sympathie. Het duurde een tijd voordat ik erachter kwam dat je helemaal niks van het publiek moet willen.”

Cabaretier Micha Wertheim, de Volkskrant, 28 juni.

„Ik ben heel erg bang dat die oorlog pas begint als Gaddafi dood is.”

Arnold Karskens, oorlogscorrespondent, Knevel & Van den Brink, 27 juni.

„Er is een samenzwering aan de gang van elementen van het oude regime die baat hebben bij onveiligheid. Dit is de zogenaamde contrarevolutie. De meeste mensen in het politie- en het veiligheidsapparaat zitten nog op hun plek. Alleen de bovenste laag is weg, maar alles eronder zit nog op zijn plek. Deze mensen hebben dictator Mubarak jarenlang gediend. Je kunt van hen niet verwachten dat ze de revolutie trouw zijn. Zij willen chaos creëren om hun straf te ontlopen. Revolutie betekent dat het hele bestel op de schop moet.”

De Egyptische schrijver Alaa al-Aswani maakt zich zorgen over de veiligheid in zijn land, Trouw, 28 juni.

„ Hij is nog niet volwassen en het is een verdraaid eind terug naar Antarctica. Er zijn geen garanties dat het individu zo’n grote afstand kan of wil afleggen.”

Marien wetenschapper Mark Orams betwijfelt of de in Nieuw-Zeeland gestrande pinguïn Happy Feet zelf terug kan zwemmen, New Zealand Herald, 28 juni.

„Was ik plaatwerker bij de Hoogovens die zich elke dag van zeven tot vijf uur afbeult en afgepeigerd thuiskomt, dan is het begrijpelijk dat je hunkert naar je pensioen. Bij mij is dat absoluut niet het geval. Vergelijk het met een chirurg die een dag voor zijn 65ste nog zeer vakkundig opereert en dat een dag later ineens niet meer zou kunnen.”

Sportjournalist Mart Smeets moet met pensioen, Algemeen Dagblad, 28 juni.

„Het beleid van de PVV als het gaat om ouderenzorg riep bij mij wel het gevoel op van: eindelijk!”

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner (VWS, CDA) in Spraakmakende zaken, 28 juni.

„Heel veel zaken, waarvan iedereen met een beetje gezond boerenverstand de afgelopen jaren vond dat het uit de hand is gelopen, daar is dit kabinet mee bezig dat weer tot normale, gezonde proporties terug te brengen.”

Staatssecretaris Halbe Zijlstra (OCW, VVD), EenVandaag, 30 juni.

„Meneer Verhagen, wat doen we tegen de buitenlandse warmte en nu weer die buitenlandse regen en het buitenlandse onweer?”

Schrijver Wim de Bie twittert, 29 juni.